spagette carbonara

sunt pur si simplu delicioase!eu recunosc nu sunt fana spagette dar pe acestea le mananc mereu cu placere. Deci avem nevoie de: 200 gr sunca,bacon 200 ml smantana lichida neindulcita 3 albusuri 1/2 ceapa 50 ml vin alb 50-80 gr parmezan(dupa placerea fiecaruia) 400 gr de paste sare ,piper,pasery uscat PREPARARE: ~Prajim baconul taiat cubulete sau fasii mai subtiri,cu o lingurita mica de ulei de masline.Dupa care punem rezultatul intr-o farfurie. ~Punem pastele la fiert,cu o lingurita de ulei de masline,o foaie dafin,si sare. ~In aceasi tigaie calim apoi ceapa taiata marunt,pana devine lucioasa,sa nu isi schimbe culoarea!!!,adaugam vinul si lasam pana se evapora ,apoi adaugam smantana(nama cream),si oprim focul cand incepe sa fiarba. ~Amestecam galbenusurile cu parmezanul ~Pastele fierte se clatesc cu apa calda si se strecoara bine de apa,dupa care se adauga in tigaie si se amesteca bine cu smantana. ~Adaugam oul amestecat cu parmezan ,amestecam repede (altfel obtinem un soi de omleta) ~dupa gust adaugam sare ,piper si patrunjel uscat ~la sfarsit amestecam si baconul. POFTA BUNA! ~s

Niciun comentariu:

  • Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu o persoana,fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile,nici sa-ti masori cuvintele.
  • Prietenii si banii...uleiul si apa
  • Nu rupe firul unei prietenii ,caci chiar daca il legi din nou,nodul ramane
  • Cel care n-a simtit niciodata farmecul unei prietenii sincere si dezinteresate nu cunoaste toata fericirea pe care un om o poate primi de la alt om.