Croissant (Cornuri frantuzesti)



Cornurile  sunt  deosebite,e  greu  sa  te  abtii sa nu  le  manaci  pe  toate  odata;necesita  insa  ceva  timp  de  lucru  ,peste  3  ore .Din  200  gr  faina  ies  12  buc  dar  va  recomand sincer  portie  dubla.

200 gr faina (160 gr superioara+40 gr inferioara)
20  gr ou
20  gr zahar
3 gr sare
10 gr unt
100 ml apa calduta
4 gr drojdie

+100gr unt la  temperatura camerei.


 1. Amestecam drojdia  cu  apa  calduta   si  lasam  10 min
2. Adaugam  apoi  la  restul  ingredientelor ,fara 100 gr  de  unt, si  formam  aluatul.(eu  il  fac  la  masina  de  paine),il  lasam  sa  creasca  40-50 min.
poza 1.
3.Intindem  o  foaie  de  20 x30 cm,si  apoi  untul  ca  in  fotografie.Impachetam.
4.Intindem  din  nou  o  foaie  de  20x30 cm,impachetam,acoperim  cu  folie de  plastic  si  lasam  la  odihnit 30 min.
5.Intoarcem la  90 de  grade rezultatul  si  intindem din  nou  o  foaie  pe  care  o  impachetam si acoperim  cu folie  de  plastic.lasam la odihnit  30 min.
6.Inca  odata  repetam  operatiunea  de  la  5.,lasam  30  de  min,acoperit  cu  folie  de  plastic.


.

7.intindem  apoi  o  ultima  foaie  cu  latime  de 15  cm,lungimea e  dupa  ochi,o impartim  si  rulam fiecare  parte in  forma  de  corn.
8.Lasam  la  crescut  ptr   50  min  sau  pana  isi  dubleaza  aproape  volumul,le  ungem  cu  ou.
9.Se  coc  la  200  grade  ptr 15  min  in  cuptorul preincalzit.

10 comentarii:

LLAAVVIINNIIAA spunea...

Bun gasit! Arata extraordinar de bine cornurile tale si am convingerea ca sunt si foarte bune! Cand ne impartasesi reteta?
Multumesc!
Numai bine!

P.S. Zona care se afla imediat sub poze este foarte deschisa la culoare, la fel si literele si abia poti distinge ceva.
Cu bine!

Cami spunea...

Perfecte! Originale, ce mai...O seara placuta Cami

Mary spunea...

very nice your cornetto!

GABRIELA spunea...

in primul rand imi cer scuze ptr defectiunea de ieri,calculatorul meu a luat-o razna.LLAAVVIINNIIAA multumesc de vizita,asa cum am promis azi revin cu reteta.

GABRIELA spunea...

Cami,Mary va multumesc.

Nally spunea...

Arata demential! Sincer! Eu sunt fan croissant... Felicitari! Merita facute cat mai curand! O zi faina!!

ana .araki spunea...

waaa,,ce bine arata!!!!

Miha spunea...

Arata extraordinar de bine croissantele astea!!!!

Daca ai 2 sec., te asteapta cateva premii pe blogul meu;;)!
O seara faina!

felicia(mangalia) spunea...

Nu stiu ce inseamna 20gr.ou si as vrea sa fac si eu croissant-ele.Este un blog deosebit doar ce l-am descoperit si sincer voi avea de ce sa poposesc la tine deja am ales cateva retete dar te rog din suflet lamureste-ma cu acel ou.Mii de multumiri pentru retete,foarte frumos prezentate,mult succes in continuare.Pupici din Mangalia!

GABRIELA spunea...

felicia,scuze ptr intarziere dar sunt cam limitata cu timpul acum.20 gr de ou inseamna jumate de ou de marime mijlocie.Te pup si sper sa iti reuseasca,caci sunt excelent de bune

  • Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu o persoana,fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile,nici sa-ti masori cuvintele.
  • Prietenii si banii...uleiul si apa
  • Nu rupe firul unei prietenii ,caci chiar daca il legi din nou,nodul ramane
  • Cel care n-a simtit niciodata farmecul unei prietenii sincere si dezinteresate nu cunoaste toata fericirea pe care un om o poate primi de la alt om.