Buri no teriyaki (jp)


6 buc  de  peste
Pt  marinat: 3 linguri de sake+  6 linguri sos de soia
Teryaki  sos:     3 lingurite zahar
                    6 linguri mirin
                           6 linguri sos de soia

Pestele  se  tine  la  marinat  15  min,dupa  care  fiecare  bucata  se  scoate  pe  hartie  de  bucatarie  si  se  sterge.




Prajim pestele  intr-o  cratita de  teflon,daca  nu  avem  vom  folosi  o  lingurita  de  ulei.Pestele  este  gras  si  eu  nu  am  folosit  ulei.
Dupa  ce  am  obtinut  culoarea  dorita  adaugam  sosul  ptr  teriyaki , si  continuam  sa  fierbem  pana  va  scadea  tot  lichidul,astfel  incat  sa  acoperim  tot  pestele  pe  amandoua  parti.

Se  serveste  cu  ghimbir( ginger--jp  shioga) murat  cu  otet.


2 comentarii:

Oana spunea...

Arata extraordinar...si sunt sigura ca nu as refuza doua portii... Felicitari! Chiar esti o superbucatareasa...

QIS spunea...

hey..i am QIS from Malaysia. thank you for dropping by. you have a lovely site here. =)

  • Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu o persoana,fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile,nici sa-ti masori cuvintele.
  • Prietenii si banii...uleiul si apa
  • Nu rupe firul unei prietenii ,caci chiar daca il legi din nou,nodul ramane
  • Cel care n-a simtit niciodata farmecul unei prietenii sincere si dezinteresate nu cunoaste toata fericirea pe care un om o poate primi de la alt om.