300 gr faina
5 gr drojdie uscata
3 gr sare
6 gr Zahar
200 ml apa calduta
10 gr unt
Ptr umplutura:
60 gr ICRE de cod (iute)
30 gr unt
Obtional: 30 gr maioneza
Alge de mare
Mentaiko este icre de cod marinat mai multe zile cu diferite codimente(retetele difera de la o companie la alta.dar gustul este oarecum asemanator,sarat ,picant)
Intai vim face aluatul de paine,amestecam intai apa cu drojdia ,lasam 10 minute,adaugam oul si amestecam apoi la celelalte ingrediente.Eu aluaturile le amestec la masina de paine(lipsa de timp).
Dupa ce a crescut (40 min) impartim aluatul in 8 buc,le facem mingiute,le mai lasam la odihnit cam 10 minute(sa fie intotdeauna un loc caldut si umed sa nu se usuce aluatul),apoi le intindem pe fiecare foite rotunde de 15-20 cm,in functie de cat de lungi dorim painitele.Rulam apoi spre centru si adunam capetele.Lasam inca 40 minute la loc caldut (40 grade) pana isi dubleaza volumul,si le coacem in cuptorul preincalzit la 210 grade ptr 20 min .
Mentaiko=icre de cod picant(marinat)
Amestecam icrele cu untul la temperatura camerei.
Cand painea e gata ,cat este calda umplem cu icre,si facultativ presaram si alge de mare =nori.
7 comentarii:
gabita arata tare bine cred ca e s gustoasa.felicitari
Happy Valentine's Day! XOXOXO
Totul frumos si gustos! complimente!
Multumesc Nina,Happy Valentine DAy si tie,sa fii iubita si apreciata asa cum iti doresti,o meriti din plin
Arata foarte bine... Am ajuns la concluzia ca toate retetele tale ne indeamna sa petrecem mai mult timp in bucatarie... Iar cu asa rezultate chiar se merita...
sarah iti multumesc mult de vizita.e gustoasa painea,e mai mult ptr adulti dar baiatul meu mare (9 ani) a mancat 3 buc odata,cu toate ca e putin picant.In japonia se gaseste in aproape toate panificatiile...
tare gustoase par sa fie. mi-ai facut pofta, sapam acum dupa icre picante .o seara super faina !
Ce bine arata!
Sa nu mai vorbim de cat de bun
trebuie sa fie!
Trimiteți un comentariu