o jumatate de dovleac
apa
3linguri de zahar
2 linguri mirin
1 lingura sos de soia
2 gr sare
Se curata bostanul de samburi si pe alocuri si d e coaja, se taie in bucati in asa fel incat sa se poata manca usor,dar sa nu fie nici bucati prea mici ca se vor zdrobi la fiert.
Se pun intr-un vas cu partea de coaja in jos si se acopera cat sa le cuprinda complet cu apa.
Se da la foc mare pana incepe sa fiarba si apoi reducem focul curatim spuma pe care o lasa si adaugam zaharul.
Continuam sa fierbem pana se reduce apa la jumatate si adaugam atunci sarea ,mirinul si sosul de soia.Continuam sa fierbem pana cand mai ramane 1/3 din apa ,oprim focul ,mutam vasul de pe sursa de caldura si lasam sa se raceasca complet.Se pune intr-o farfurie cu restul de sos format.
Atentie : pe tot timpul fierberii nu se amesteca ptr a nu se zdrobi bostanul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu