Kabocha no nimono (dovleac fiert japanese style)


o jumatate  de dovleac
apa
3linguri de zahar
2 linguri mirin
1 lingura sos de soia
2 gr sare

Se   curata  bostanul  de  samburi  si  pe  alocuri  si d e  coaja,  se  taie  in  bucati  in asa  fel  incat  sa  se  poata  manca  usor,dar  sa  nu  fie  nici  bucati  prea  mici  ca  se  vor  zdrobi  la  fiert.
Se  pun  intr-un  vas  cu   partea  de coaja  in  jos  si  se  acopera  cat  sa  le  cuprinda  complet  cu  apa.

Se da  la  foc mare  pana incepe  sa  fiarba  si apoi  reducem focul  curatim  spuma  pe  care  o  lasa   si  adaugam  zaharul.
Continuam  sa  fierbem  pana  se  reduce  apa  la  jumatate  si  adaugam  atunci  sarea ,mirinul  si  sosul  de  soia.Continuam  sa  fierbem  pana  cand  mai  ramane  1/3  din  apa ,oprim  focul ,mutam  vasul  de  pe  sursa  de  caldura  si  lasam  sa  se  raceasca  complet.Se  pune intr-o  farfurie  cu  restul  de sos  format.
Atentie :  pe  tot  timpul  fierberii  nu  se  amesteca  ptr  a  nu  se  zdrobi  bostanul.

Niciun comentariu:

  • Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu o persoana,fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile,nici sa-ti masori cuvintele.
  • Prietenii si banii...uleiul si apa
  • Nu rupe firul unei prietenii ,caci chiar daca il legi din nou,nodul ramane
  • Cel care n-a simtit niciodata farmecul unei prietenii sincere si dezinteresate nu cunoaste toata fericirea pe care un om o poate primi de la alt om.