Tort cu visine

Reteta este inspirata de pe blogul Dragonika Blatul l-am cumparat (lipsa de timp) Crema -400ml lapte -2 galbenusuri (frecate) -50-55 gr faina -100 gr unt -100 gr zahar -80 ml suc de portocale (100% natural) -coaja razuita de la o portocala -15 gr gelatina (3 plicuri gelatina farina) -200 gr frisca batuta cu o lingura de zahar Se pune intr-o craticioara la foc mic:laptele,sucul de portocale,zaharul,coaja de portocala si se amesteca bine(pt a se dizolva zaharul),apoi se lasa la racit.Dupa ce sa racit bine se strecoara si i se adaua galbenusurile frecate si se amesteca.Faina se pune intr-o craticioara si se adauga treptat compozitia de lapte amestecand continu(pt. a nu se forma cocoloase).Apoi se pune pe foc (mic) amestecand usor (continu) pana se ingoase crema,dupa care se stinge focul si se adauga untul (se amesteca pana se topeste)apoi se adauga gelatina si se ameste f.f. bine,dupa care se lasa sa se raceasca.Dupa ce sa racit se adauga frisca amestecand usor pana se incorporeaza bine frisca. Gelatina de visine -450 gr.visine congelate -1 lingura zeama de lamaie -160 gr. zahar -9 foi gelatina (8 grame)inmuiate in apa calduta. Se pun visinele congelate intr-o craticioara si se da la foc mic,cand sau dezghetat complet se adauga zaharul si zeama de lamaie,se fierb cam vre-o 8-10 minute amestecand din cand in cand,apoi se stinge focul si se adauga foile de gelatina si se amesteca f. bine (pana se topesc foile),dupa care se da prin strecuratoare (dupa strecurare visinile l-e intoarceti in sucul cu gelatina) iar apoi se lasa sa se raceasca.

Niciun comentariu:

  • Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu o persoana,fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile,nici sa-ti masori cuvintele.
  • Prietenii si banii...uleiul si apa
  • Nu rupe firul unei prietenii ,caci chiar daca il legi din nou,nodul ramane
  • Cel care n-a simtit niciodata farmecul unei prietenii sincere si dezinteresate nu cunoaste toata fericirea pe care un om o poate primi de la alt om.