Covrigi

250 g faina5.5 g drojdie4 g sare12.5 g zahar12.5 g unt163 cc apaLa fiert:1 lingura de sare la litrul de apaApa, sarea, zaharul si drojdia se amesteca bine si se pune la dospit 15 minute, dupa care se amesteca cu faina si se framanta foarte bine, apoi puneti coca la crescut 60 de minute. Dupa ce a crescut impartiti coca in cate bucati doriti sa va iasa (la mine au fost 10) si le dati forma de covrig. Puneti apa la fiert cu sare, si cand da apa in clocot puneti covrigii unul cate unul la fiert timp de 30 de secunde. Dupa fierbere se scot la scurs, atentie sa nu-i rupeti, apoi se pun intr-o tava cu o foaie de copt la cuptorul incalzit prealabil la o temperatura de 180-200 grade timp de 20 minute. Daca doriti puteti presara deasupra, inainte de coacere, sare, mac si ce mai doriti voi.

Niciun comentariu:

  • Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu o persoana,fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile,nici sa-ti masori cuvintele.
  • Prietenii si banii...uleiul si apa
  • Nu rupe firul unei prietenii ,caci chiar daca il legi din nou,nodul ramane
  • Cel care n-a simtit niciodata farmecul unei prietenii sincere si dezinteresate nu cunoaste toata fericirea pe care un om o poate primi de la alt om.