Un tort delicios.Este prima data cand fac un tort de mere,de fapt multe din retetele postate sunt facute ptr prima data,chiar daca repet o reteta nu o mai postez.De data asta insa sper sa repet acest tort ptr ca nu este greu si mi-a placut foarte mult .
60 gr faina
60 gr zahar
6 gr scortisoara
2 oua
2 lingurite coaja rasa de lamaie
15 gr unt
Amestecam intai albusurile cu zaharul pana obtinem o bezea,dupa care adaugam galbenusurile si coaja de lamaie,amestecam,apoi faina si cu scortisoara,amestecam pana se incorporeaza bine si apoi adaugam untul topit,amestecam,il punem intr-o tava in care am pus inainte o hartie de copt si se coace la 170 grade 20 min.
Crema:
60 gr zahar
160 ml lapte
3 galbenusuri
8 gr gelatina
150 gr frisca
vanilie
+ 1 mar (marul il taiem buc de 3cm si il fierbem cu 150 gr de suc de mere,10 ml suc de lamaie si 1 lingura de zahar,pana cand merele se moaie)
- Am batut bine cele 3 galbenusuri cu zaharul,apoi am adaugat laptele,continutul l-am mutat intr-o oala si l-am pus pe foc mic amestecand continuu pana crema se va ingrosa.
- Oprim focul si intre timp batem frisca cu o lingura de zahar.
- Am adaugat apoi gelatina dizolvata in putin a apa,si amestecam foarte bine.
- la sfarsit incorporam toata frisca la compozitie amestecam bine si adaugam si marul pregatit mai devreme.
- Compozitia rezultata o turnam peste blat.(eu am folosit o forma cu fund detasabil,daca nu aveti imbracati vasul cu ceolofan si apoi turnati peste blat compozitia)
Saute de mar:
1 mar l-am taiat felii cam de 1.5-2 cm si l-am fiert putin cu o lingurita de unt+ o lingurita zahar + o lingurita zeama de lamaie)
Dupa ce sa intarit crema aranjam feliile de mar dupa preferinta si completam cu gelatina facuta din suc natural de mere,eu am folosit 300 ml.
Daca doriti mai decorati si cu frisca 200 ml.
Gellatina in functie de brand se foloseste in cantitati mai mici sau mai mari,cititi si cantitatea la care se intrebuinteaza ca sa nu aveti surprize.
7 comentarii:
ANA ARIGATOU!KISS YOU!
Cred ca e delicios!!
Hallo Gabriela,
Feinä si gustoasä Torta ta.
Merele le-ai impärtit foarte bin in Tortä. Asa ai Gust de Fruct peste tot. Compliment
Salutäri Jacob
Hello Gabriela, merci de vizita si follow. Te-am adaugat pe lista mea si daca tot sint aici vreau sa te felicit pentru tot ce vad ...foarte , foarte frumos si gustos arata totul! Bravo! Acest tort cu mere trebuie sa-l fac curind!!!! yummmm
pupic
tortul arata tare bine....mmmmm....sigur este DELICIOS!Felicitari!
tortul asta este foarte bun,adica e chiar pe gustul meu,nici prea dulce nici prea acru(de la mere).Il recomand cu placere.
Nina multumesc mult de vizita,eu te urmaream pe un alt blog dar te-am pierdut cand l-ai schimbat.
cat de bine arata, o sa-l fac si eu maine,sunt sigura ca e delicios!
Trimiteți un comentariu