Hijiki no nimono

Ingrediente: 30 gr hijiki uscate(dried hijiki) 1/2 morcov 1 atsuage (deep-fried tofu) 3 linguri de ulei 300 ml dashi 5 linguri zahar 2 linguri mirin 50 ml soy sauce Hijiki se pune intr-un vas cu apa multa si se lasa 30 min dupa care se spala foarte bine si se trece intr-o strecuratoare,pana se scurge toata apa. Se taie morcovul si tofu ca in imagine: Intr-o tigaie se adauga uleiul si morcovul si se gateste ptr 1-2 min,dupa care hijiki 3-4 min si apoi tofu. Adaugam apoi dashi,zaharul si mirin si fierbem curatand spuma care se formeaza. Cand a mai ramas jumate din lichid adaugam si soy sauce si continuam sa fierbem pana se va evapora tot lichidul.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Gabriela! Ma bucur foarte mult ca am gasit blogul tau, sunt o fana a bucatariei japoneze :)Poti te rog sa postezi retete de:butaniku, toriniku si yakiniku(stiu ca se servesc de obicei in baruri). Merci mult si felicitari pentru blog!

GABRIELA spunea...

buna anonim,am sa incerc sa postez si retete de butaniku(carne de porc),toriniku(carne de pui),iar yakiniku e carne prajita,unde e important sosul,sincer nu prea ai ce face aici,noi tot la restaurant mancam.Momentan sunt in criza mare de timp

  • Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu o persoana,fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile,nici sa-ti masori cuvintele.
  • Prietenii si banii...uleiul si apa
  • Nu rupe firul unei prietenii ,caci chiar daca il legi din nou,nodul ramane
  • Cel care n-a simtit niciodata farmecul unei prietenii sincere si dezinteresate nu cunoaste toata fericirea pe care un om o poate primi de la alt om.