Anul asta am facut ptr prima oara cozonaci si sunt tare mandra de cat de frumosi si de buni au iesit.
500 gr faina
200 ml lapte caldut(atentie nu fierbinte)
10 gr drojdie
150 gr zahar
100 gr unt
4 galbenusuri
esenta de vanilie
coaja de portocala(2,3 linguri)
Umplutura:
zahar
nuci
cacao
unt
- Amestecam laptele caldut cu drojdia si lasam la odihnit 10 min.
- Apoi amestecam untul cu zaharul si galbenusurile si putin cate putin si restul ingredientelor.(eu le amestec la masina de paine)
- Aluatul obtinut il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul,dupa care il modelam dupa placere.
- Ptr cozonacul cu nuci intindem o foaie pe care o ungem cu putin unt si apoi presaram pe ea zaharul cu cacao si cu nucile zdrobite,rulam si impletim.
- Dupa ce l-am pus in tavi il mai lasam inca odata sa isi dubleze aproape volumul si apoi il dam la cuptor la 180 grade 30-40 min.
- Daca cozonacul are deja culoarea pe care o doriti acoperiti pana la coacerea completa cu foaie de aluminiu.
6 comentarii:
Foarte frumosi ti-au iesit cozonacii, Gabriela! mmm... parca le si simt aroma :)
Sarbatori fericite si un An Nou cu sanatate si numai bucurii!
La multi ani!
Ce babani si frumosi ti-au iesit! Iau si eu unul din tot batalionul! O zi buna! Cami
Felicitari Gabriela! Pe buna dreptate sa fi mandra de asa cozonaci. Ti-au iesit super!
La multi ani!
multumesc fetelor,ptr vizita si felicitari.va pup pe toate si va doresc din suflet UN AN NOU cu multe multe impliniri.
Felicitari pentru intiativa si pentru retete.
Imi poti lasa o adresa de e-mail unde te pot contacta?Din pacate, nu am reusit sa gasesc nicio pagina de contact.Mersi.
Imi poti scrie pe
office @ cozonaci.info
Alexandru
ai 1 blog nemaipomenit de frumos si ce multe bunatati...complimente...sper ca nu te deranjeaza ca te urmaresc...te imbratisez...:-D
Trimiteți un comentariu