Ingrediente:
250 gr faina
25 gr zahar
2 gr sare
5 gr drojdie
30 gr unt
40 gr ou
120 gr apa calduta
12 gr lapte praf degresat(skim milk)
Umplutura de mere:
1 mar
2 linguri de zahar
1 lingura lamaie
50 gr stafide
scortisoara
Taiem merele ca in imagine,le amestecam cu zaharul si lamaia si le dam la microunde ptr 5 min ,dupa care le lasam sa se raceasca si le uscam cat mai bine cu hartie de bucatarie,apoi adaugam si stafidele si scortisoara.
Aluatul eu l-am facut la masina de paine,l-am impartit in 10,le-am dat o forma rotunda si am adaugat cate putin din compozitia de mere.Am adunat toate capetele si am format o mingiuta,pe care le punem cu partea adunata in jos in hartiile de mufins.
Lasam la odihnit 40 min pana isi dubleaza aproape volumul.
Ungem cu ou,adaugam un stiks in mijloc si decoram cu feliute de migdale.Le dam la cuptor apoi ptr 15 min la 180 grade.
12 comentarii:
felicitari draga Gabriela.....tare bine arata,cred ca au fost delicioase!
wauu, ce fantastic arata, sa le mananci pe toate si alta nu :)iar idee cu a le da forma de mar e geniala
Tare simpatice "merele"! Ce idee grozava!
Blueeyes scuze ca nu am mai apucat sa iti dau sa testezi,data viitoare...sau poate le incerci singurica.Boscodina,alexandrina sincer va spun ca sunt atat de usoare iar efectul a fost fantastic.(le-am dat profesorilor de la sah japonez si au fost foarte apreciate:-) )Va multumesc ptr vizita si va pupacesc.
Frumoase painicile cu mere si stafide! Dar reteta, unde e reteta, hm? Scuze, nu venisem cu reprosurile ci cu un premiu - al prieteniei. Te asteapta sa-l ridici de pe blogul meu, daca-ti face placere!
Ce bine arataaaa...la inceput am crezut ca sunt chiar mere coapte ,asa de frumos au iesit.
O idee super ,felicitari!
Fumoase foc aceste mere!!!Idee geniala!Ai un blog foarte interesant!!!Felicitari!
Arata super! Buna idee ;)
Nui nimic Gabriela....am sa le incerc si eu in curand...pana una alta te asteapta un premiu la mine pe bog....cand ai timp vino si ridica-l!
Ingenioasa ideea! Am crezut ca sunt mere adevarate! Foarte fain Blogul! Ma bucur ca te-am descoperit! Spor la bucatarit in continuare!
Va multumesc mult ptr vizita si ptr ca rapiti din timpul vostru pretios sa imi lasati mesaje atat de frumoase.adevarul e ca daca pui suflet in ceea ce faci totul iese "a la carte".
foarte foare frumoase.Feliciari...am gasit si eu reteta pe blogul blueeyes care a luat reteta de la tine, asa ca m-am pus pe treaba....fac si eu aluatul e la dospit, astept sa creasca apoi la treaba....nu am hartie pt briose o sa le fac fara sper sa nu se lipeasca
Trimiteți un comentariu