Aluat de paine:
200 gr faina
3gr sare
20 gr zahar
4 gr drojdie
100 ml apa calduta
20 gr ou
20 gr unt
Aluat de fursec:
40 gr ou
40 gr zahar
40 gr unt
1/2 lamaie coaja rasa
esenta de lamaie(orice alta esenta ok)
120 gr faina inferioara
2 gr praf de copt
In japonia painea asta e numita melon bread,nu am incercat-o mai devreme tocmai ptr ca nu aveam pepene ,dar studiind mai atent reteta nu am gasit nici urma de pepene.Am cautat alte retete dar toate sunt la fel,fara pepene.Nu stiu de unde vine denumirea,insa la toate panificatiile se gaseste sub denumirea de melon bread,iar copii o adora.
1.Aluatul l-am facut la masina de paine,am amestecat drojdia cu apa calduta ,am lasat 15 min la odihnit ,am adaugat la celelalte ingrediente.
2Am facut aluatul de fursec.Am amestecat ingredientele intr-o punga si le-am amestecat bine,apoi am pus punga in frigider ptr 30 min.
3.Am facut un baton din aluatul de fursec pe care l-am impartit in 8.
4.Aluatul crescut il impartim si pe el in 8 ,il facem bilute,pe care le imbracam in aluatul de fursec.
Aluatul de paine imbracat in aluatul de fursec.
Se trece apoi cu partea de fursec prin zahar tos.
se taie cu cutitul ca in imagine:
Se lasa la crescut 40-50 min intr-un loc caldut.
Se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade ptr 13-15 min.
3 comentarii:
Hallo Gabriela,
Technika cu invelitul este fantasticä..Multumesc de Postare.
Imi notez secretula ästa. Minunat ti-au iesit
Salutäri Jacob
Ce interesant!
O sa incerc si eu!
jacob ,Elena va multumesc de vizita si va recomand aceasta reteta.Noua ne plac painicile de orice fel,iar aceasta e printre preferate.
Trimiteți un comentariu