Ingrediente ptr aluat:
300 gr faina
30 gr unt
30 gr ou
150 ml apa calduta
6gr drojdie
6 gr sare
10 gr zahar
Crema de Ciocolata:
200 ml lapte
50 gr zahar
2 galbenusuri
20 gr faina
10 gr cacao
esenta de vanilie
10 gr unt
20 gr ciocolata
Ptr decorat:
20 gr unt
20 gr zahar
20 gr ou
30 gr faina
5gr cacao
esenta vanilie
Pregatim intai aluatul,drojdia o amestecam cu apa o lasam la odihnit 10 min dupa care adaugam la celelalte ingrediente.(eu fac la masina de paine).
Cand aluatul este crescut il impartim in 3 si il mai lasam odata la odihnit ptr 15 min,dupa care intindem 3 foi ,de marimea tavei (tava mea are 30x30),si intepam cu furculita foaia obtinuta.
Impartim crema in doua si cu jumatate ungem prima foaia ,lasand la capete cam 1 cm ,apoi adaugam a doua foaie si iar crema si apoi a treia foaie.Lasam inca 40 min la crescut.
Reteta asta cere timp dar merita efortul ,e delicioasa.
Cat timp aluatul a fost la crescut am pregatit crema,am amestecat zaharul cu galbenusul,am adaugat putin cate putin din faina.Separat am incalzit laptele pe care l-am adaugat la compozitie amestecand continuu,si compozitia rezultata am incalzit-o iar la foc mic ,amestecand.Adaugam apoi cacaua ,ciocolata si vanilia,iar la urma untul,totul amestecand continuu.Rezultatul se da la frigider pana se raceste complet.
Pregatim apoi compozitia ptr ornat,amestecand intai zaharul cu untul apoi adaugam oul ,faina,cacaua si esenta de vanilie in aceasta ordine.Rezultatul il punem intr-o punga ptr decorat si il vom folosi la decorat dupa cele 40 min,cand aluatul a cresut in tava.
SE DA LA CUPTOR LA 180 GRADE PTR 20-25 min!
7 comentarii:
invitante!
Wouuu, arata de milioane ! Mor si dupa farfurie. o zi buna si sarbatori fericite. Salutari din Hamburg Cami
Pe cuvant de onoare ca a fost super!Sarbatori fericite tuturor!
Prajitura a fost DELICIOASA si eu o norocoasa ca am si gustat-o.Pupici *-*!
delicioasa prajitura,mai ai?CAnd ai timp treci pe la mine ,te asteapta un premiu pe bogul meu!
Iti doresc un Craciun Fericit alaturi de cei dragi si un An Nou plin de realizari, sanatate si fericire! La multi ani!!
as dori sa incerc reteta dar am o intrebare;10 grame zahar nu e prea putin?poate 100 grame?astept o lamurire.multumesc
Trimiteți un comentariu