Prajitura din aluat cu crema custard de ciocolata.




Ingrediente  ptr aluat:
300 gr faina
30 gr unt
30 gr ou
150 ml apa calduta
6gr drojdie
6 gr sare
10 gr zahar

Crema  de  Ciocolata:
200 ml lapte
50 gr zahar
2  galbenusuri
20 gr faina
10 gr cacao
esenta de vanilie
10 gr unt
20 gr ciocolata

Ptr decorat:

20 gr unt
20 gr zahar
20 gr ou
30 gr faina
5gr cacao
esenta vanilie

Pregatim  intai  aluatul,drojdia  o  amestecam  cu  apa  o  lasam  la  odihnit  10  min  dupa  care  adaugam  la  celelalte  ingrediente.(eu  fac  la  masina  de  paine).
Cand  aluatul  este  crescut  il  impartim  in  3  si  il  mai  lasam  odata  la  odihnit  ptr  15  min,dupa  care intindem  3 foi ,de  marimea  tavei (tava  mea  are  30x30),si  intepam  cu  furculita  foaia  obtinuta.
Impartim  crema  in  doua  si  cu  jumatate  ungem  prima  foaia ,lasand  la  capete  cam  1 cm  ,apoi  adaugam a  doua  foaie  si  iar   crema  si  apoi  a  treia  foaie.Lasam  inca  40  min  la  crescut.
Reteta  asta  cere  timp  dar  merita efortul ,e  delicioasa.






















Cat  timp  aluatul  a  fost  la  crescut  am  pregatit  crema,am  amestecat  zaharul cu  galbenusul,am  adaugat  putin  cate  putin din  faina.Separat  am  incalzit  laptele  pe  care  l-am  adaugat  la  compozitie  amestecand  continuu,si  compozitia  rezultata  am incalzit-o iar  la  foc  mic  ,amestecand.Adaugam  apoi  cacaua ,ciocolata  si  vanilia,iar  la  urma  untul,totul  amestecand  continuu.Rezultatul  se  da  la  frigider  pana  se  raceste  complet.



Pregatim  apoi  compozitia  ptr ornat,amestecand  intai  zaharul  cu  untul  apoi  adaugam  oul ,faina,cacaua  si   esenta  de  vanilie  in  aceasta  ordine.Rezultatul  il  punem  intr-o  punga ptr  decorat  si  il  vom  folosi  la  decorat  dupa  cele  40  min,cand  aluatul  a  cresut  in  tava.







SE  DA  LA  CUPTOR  LA  180  GRADE PTR  20-25 min!





7 comentarii:

Mary spunea...

invitante!

CamiWitt spunea...

Wouuu, arata de milioane ! Mor si dupa farfurie. o zi buna si sarbatori fericite. Salutari din Hamburg Cami

GABRIELA spunea...

Pe cuvant de onoare ca a fost super!Sarbatori fericite tuturor!

julia spunea...

Prajitura a fost DELICIOASA si eu o norocoasa ca am si gustat-o.Pupici *-*!

Blueeyes spunea...

delicioasa prajitura,mai ai?CAnd ai timp treci pe la mine ,te asteapta un premiu pe bogul meu!

LauraAdamache spunea...

Iti doresc un Craciun Fericit alaturi de cei dragi si un An Nou plin de realizari, sanatate si fericire! La multi ani!!

silvia spunea...

as dori sa incerc reteta dar am o intrebare;10 grame zahar nu e prea putin?poate 100 grame?astept o lamurire.multumesc

  • Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu o persoana,fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile,nici sa-ti masori cuvintele.
  • Prietenii si banii...uleiul si apa
  • Nu rupe firul unei prietenii ,caci chiar daca il legi din nou,nodul ramane
  • Cel care n-a simtit niciodata farmecul unei prietenii sincere si dezinteresate nu cunoaste toata fericirea pe care un om o poate primi de la alt om.