Ingrediente:
2 cani orez
3 rosii
1 ceapa
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras galben
1/2 morcov
2,3 felii sunca presata sau kaizer,carnaciori,pastrama...
patrunjel,sare si piper
Se fierbe orezul cu 2 cani de apa separat la foc mic pana cand orezul e fiert si va scadea toate apa.(Daca orezul nu este inca fiert si a scazut apa mai adaugam apa si fierbem pana scade toata apa)
Taiem ceapa si morcovul marunt si le calim cu o lingura de unt ptr 3-4 min,apoi adaugam la orezul fiert.
Restul ingredientelor eu le-am dat printr-un mixer si l-am adaugat si pe acestea la orez,am continuat sa fierb la foc mic inca putin pana a scazut si sosul lasat de rosii.
Am adaugat sare si piper dupa gust.
2 comentarii:
tare interesant blog ai.eu sunt interesata de mancarea asiatica deoarece traiesc in asia.as avea insa o rugaminte,daca se poate sa traduci numele ingredientelor preparatelor japoneze().sper ca ai inteles ce am vrut sa spun.
buna sarah,incerc sa scriu toti termenii in romana dar la o parte din ingrediente nu le-am gasit denumirea.De ex:hijiki in jap=hijiki si in engl si calc meu nu il traduce.BAnuiesc ca o parte se folosesc ca atare.Multumesc mult ptr vizita si sper sa gasesti ce cauti la mine pe blog.O zi buna
Trimiteți un comentariu