Orez cu legume


Ingrediente:
2 cani orez
3 rosii
1 ceapa
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras galben
1/2 morcov
2,3 felii sunca presata  sau  kaizer,carnaciori,pastrama...
patrunjel,sare si piper

Se  fierbe  orezul  cu  2 cani  de  apa  separat  la  foc  mic  pana  cand  orezul  e  fiert  si  va  scadea  toate  apa.(Daca  orezul  nu  este  inca  fiert  si  a  scazut  apa  mai  adaugam  apa  si  fierbem  pana  scade  toata  apa)
Taiem  ceapa si morcovul  marunt  si le  calim cu  o  lingura de  unt ptr  3-4  min,apoi adaugam la  orezul  fiert.
Restul  ingredientelor  eu  le-am  dat  printr-un  mixer  si  l-am  adaugat    si  pe  acestea  la  orez,am  continuat  sa  fierb  la  foc  mic  inca  putin pana  a  scazut  si  sosul  lasat  de  rosii.
Am adaugat  sare  si  piper  dupa  gust.




2 comentarii:

sarah spunea...

tare interesant blog ai.eu sunt interesata de mancarea asiatica deoarece traiesc in asia.as avea insa o rugaminte,daca se poate sa traduci numele ingredientelor preparatelor japoneze().sper ca ai inteles ce am vrut sa spun.

GABRIELA spunea...

buna sarah,incerc sa scriu toti termenii in romana dar la o parte din ingrediente nu le-am gasit denumirea.De ex:hijiki in jap=hijiki si in engl si calc meu nu il traduce.BAnuiesc ca o parte se folosesc ca atare.Multumesc mult ptr vizita si sper sa gasesti ce cauti la mine pe blog.O zi buna

  • Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu o persoana,fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile,nici sa-ti masori cuvintele.
  • Prietenii si banii...uleiul si apa
  • Nu rupe firul unei prietenii ,caci chiar daca il legi din nou,nodul ramane
  • Cel care n-a simtit niciodata farmecul unei prietenii sincere si dezinteresate nu cunoaste toata fericirea pe care un om o poate primi de la alt om.