Gateau chocolat


Aceasta prajitura am facut-o la un curs de gatit ,ABC Cooking Studio din Japonia.
Ingrediente :  85 gr ciocolata cu lapte
                    65 gr unt (topit)
                    25 gr cacao
                     1 lingurita faina
                    2 oua
                    80 gr zahar
                    zahar pudra
  1. Amestecam faina cu cacao.
  2. Topim untul si ciocolata si apoi le amestecam.
  3. La 2 adaugam 1 amestecand continuu.
  4. Separam albusul de galbenus.
  5. Mixam albusul cu jumatate din cantitatea de zahar (40 gr)pana se face ca o bezea.




6.Amestecam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar (40 gr)pana obtinem un fel de crema.



7.Amestecam apoi 3 cu 6 (galbenusurile amestecate cu zaharul)
8.Adaugam  apoi 5 si amestecam de 3 ori.
9.Se pune in forma(15 cm) si se coace  la 160 grade ptr 40 min.

Dupa ce o vom scoate din cuptor prajitura se va "desumfla" pe mijloc dar este Ok.Se pudreaza cu zahar pudra.


Prajitura a fost buna,poate putin amara dar asa ar trebui sa fie .Eu as reduce cantitatea de cacao la jumatate.

5 comentarii:

Unknown spunea...

Sigur este foarte ciocolatoasa!
Pe curand.

Nina spunea...

Hello Gabriela, foarte frumos si delicios tot ce faci! Bravo si multe complimente! xo

GABRIELA spunea...

Daniela iti multumesc mult de vizita.Nina's iti multumesc,timpul nu mi-a permis in ultima vreme sa mai postez dar sper sa am timp de acum incolo...O zi buna tuturor...

Magalena jp. spunea...

Oishii so !!...vreau si eu o felie ,onegai simasu!

lucy spunea...

woh che torta super cioccolatosa proprio come èpiace a me!complimenti!

  • Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu o persoana,fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile,nici sa-ti masori cuvintele.
  • Prietenii si banii...uleiul si apa
  • Nu rupe firul unei prietenii ,caci chiar daca il legi din nou,nodul ramane
  • Cel care n-a simtit niciodata farmecul unei prietenii sincere si dezinteresate nu cunoaste toata fericirea pe care un om o poate primi de la alt om.