Cornurile sunt deosebite,e greu sa te abtii sa nu le manaci pe toate odata;necesita insa ceva timp de lucru ,peste 3 ore .Din 200 gr faina ies 12 buc dar va recomand sincer portie dubla.
200 gr faina (160 gr superioara+40 gr inferioara)
20 gr ou
20 gr zahar
3 gr sare
10 gr unt
100 ml apa calduta
4 gr drojdie
+100gr unt la temperatura camerei.
2. Adaugam apoi la restul ingredientelor ,fara 100 gr de unt, si formam aluatul.(eu il fac la masina de paine),il lasam sa creasca 40-50 min.
3.Intindem o foaie de 20 x30 cm,si apoi untul ca in fotografie.Impachetam.
4.Intindem din nou o foaie de 20x30 cm,impachetam,acoperim cu folie de plastic si lasam la odihnit 30 min.
5.Intoarcem la 90 de grade rezultatul si intindem din nou o foaie pe care o impachetam si acoperim cu folie de plastic.lasam la odihnit 30 min.
6.Inca odata repetam operatiunea de la 5.,lasam 30 de min,acoperit cu folie de plastic.
.
7.intindem apoi o ultima foaie cu latime de 15 cm,lungimea e dupa ochi,o impartim si rulam fiecare parte in forma de corn.
8.Lasam la crescut ptr 50 min sau pana isi dubleaza aproape volumul,le ungem cu ou.
9.Se coc la 200 grade ptr 15 min in cuptorul preincalzit.
10 comentarii:
Bun gasit! Arata extraordinar de bine cornurile tale si am convingerea ca sunt si foarte bune! Cand ne impartasesi reteta?
Multumesc!
Numai bine!
P.S. Zona care se afla imediat sub poze este foarte deschisa la culoare, la fel si literele si abia poti distinge ceva.
Cu bine!
Perfecte! Originale, ce mai...O seara placuta Cami
very nice your cornetto!
in primul rand imi cer scuze ptr defectiunea de ieri,calculatorul meu a luat-o razna.LLAAVVIINNIIAA multumesc de vizita,asa cum am promis azi revin cu reteta.
Cami,Mary va multumesc.
Arata demential! Sincer! Eu sunt fan croissant... Felicitari! Merita facute cat mai curand! O zi faina!!
waaa,,ce bine arata!!!!
Arata extraordinar de bine croissantele astea!!!!
Daca ai 2 sec., te asteapta cateva premii pe blogul meu;;)!
O seara faina!
Nu stiu ce inseamna 20gr.ou si as vrea sa fac si eu croissant-ele.Este un blog deosebit doar ce l-am descoperit si sincer voi avea de ce sa poposesc la tine deja am ales cateva retete dar te rog din suflet lamureste-ma cu acel ou.Mii de multumiri pentru retete,foarte frumos prezentate,mult succes in continuare.Pupici din Mangalia!
felicia,scuze ptr intarziere dar sunt cam limitata cu timpul acum.20 gr de ou inseamna jumate de ou de marime mijlocie.Te pup si sper sa iti reuseasca,caci sunt excelent de bune
Trimiteți un comentariu